BATA proširila status EA BLA potpisnika

10.2.2022

-

Sa zadovoljstvom želimo informirati klijente i ostale zainteresirane strane da je BATA uspješno okončala aktivnosti vezane za EA ocjenjivanje provedeno u julu 2021. čime je potvrdila status EA BLA potpisnika u područjima kalibracije, ispitivanja i inspekcije te proširila status EA BLA potpisnika na područje medicinskih ispitivanja i certifikacije proizvoda.

Vijeće za multilateralne sporazume EA (EA MAC) analiziralo je rezultate ocjenjivanja BATA-e te, na osnovu prijedloga Rukovodne grupe EA MAC-a, donijelo odluku kako slijedi u nastavku:

Na osnovu izvještaja o ocjenjivanju i izvještaja koji je pripremila radna grupa imenovana za preispitivanje izvještaja o ocjenjivanju, EA MAC potvrđuje da BATA zadržava status potpisnika EA BLA u područjima kalibracije (EN ISO/IEC 17025), ispitivanja (EN ISO/IEC 17025) i inspekcije (EN ISO/IEC 17020).

Nadalje, EA MAC potvrđuje da BATA ispunjava sve neophodne uslove za dobijanje statusa EA BLA potpisnika u područjima medicinskih ispitivanja (EN ISO 15189) i certifikacije proizvoda (EN ISO/IEC 17065).

Ova odluka je stupila na snagu 04.02.2022. godine.

Podsjetimo, oznaka EA MLA/BLA potpisnika na certifikatima i izvještajima koje izdaju akreditirana tijela za ocjenjivanje usklađenosti svojevrsni je „pasoš za trgovinu“. Zahvaljujući ovom sporazumu nema potrebe za ponovnim ispitivanjem, kalibracijom, inspekcijom ili certifikacijom proizvoda ili usluge u svakoj državi u koju se proizvod ili usluga uvozi i prodaje. Značajan je ovo doprinos slobodnom kretanju roba i usluga u Evropi i širom svijeta te vjerujemo da naši klijenti već koriste sve prednosti koje nosi ovaj sporazum.

Logiranje za korisnike