53. sastanak Generalne skupštine Evropske organizacije za akreditaciju - EA GA

7.6.2023

-

Direktor Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine, mr.sc. Dražan Primorac, je učestvovao na Generalnoj skupštini Evropske organizacije za akreditaciju (EA GA) koja je ova godine organizirana od strane Hrvatske akreditacijske agencije (HAA) 24. i 25.5.2023. godine u Dubrovniku.

Sastanak EA GA je okupio preko osamdeset učesnika, čelnika nacionalnih akreditacijskih tijela. Skupu je prisustvovao i predstavnik Evropske komisije (EK) te Evropskog udruženja slobodne trgovine (EFTA) i ostalih zainteresiranih strana institucija infrastruktura kvaliteta na evropskom i međunarodnom nivou, kao što je Međunarodna organizacija za akreditaciju laboratorija (ILAC), Međunarodni akreditacijski forum (IAF), Evropski savez nacionalnih mjeriteljskih instituta (EURAMET) i Evropsko udruženje mjeriteljskih, ispitnih i analitičkih laboratorija (EUROLAB).

Tokom dva aktivna i produktivna dana održani su sastanci koji su osigurali prostor čelnicima akreditacijskih tijela da, u saradnji sa predstavnicima zainteresiranih strana, razgovaraju o ključnim temama i donesu odluke značajne za sistem akreditacije i obavezujuće za sve članice EA.


Logiranje za korisnike