NAJAVA ZA MEDIJE

7.6.2023

-

NAJAVA ZA MEDIJE



Poštovani/e,

Institut za akreditiranje Bosne i Hercegovine, BATA, Vas poziva 9. juna na konferenciju za medije povodom obilježavanja Svjetskog dana akreditacije 2023: Akreditacija – Podrška budućnosti globalne trgovine i promocije Biltena Instituta za akreditiranje BiH.

Konferencija će se održati u petak, 9. juna 2023. godine,
u zgradi Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine,
Bulevar Meše Selimovića 95/II
2. sprat, ured direktora BATA-e, s početkom u 11:30 sati.

Na konferenciji će govoriti direktor Instituta za akreditiranje BiH, mr. sc. Dražan Primorac.

I ove godine BATA, koja svojim aktivnim djelovanjem već 21 godinu doprinosi razvoju infrastrukture kvaliteta Bosne i Hercegovine, obilježava Svjetski dan akreditacije (#WAD2023) čija je tema „Akreditacija - Podrška budućnosti globalne trgovine“. Tema WAD2023 ima za cilj da skrene pažnju na to kako akreditacija i ocjenjivanje usklađenosti pružaju podršku slobodnom kretanju roba i usluga stvarajući preduslove za razvoj globalne trgovine, uklanjajući tehničke prepreke trgovini (TPT) i osnažujući infrastrukturu kvaliteta koja garantira povjerenje i omogućava preduzećima izlazak na šire, međunarodno tržište, dok istovremeno unapređuje kvalitet i sigurnost uvoza proizvoda i usluga. Ove godine Svjetski dan akreditacije direktno promovira i podržava ispunjenje održivih razvojnih ciljeva Ujedinjenih nacija 1,2,3,5,8,9,10,14 i 17.

Povodom ovog događaja publiciran je Bilten Instituta za akreditiranje BiH, koji možete pogledati klikom na BILTEN 2

Molimo Vas da potvrdu dolaska i imena novinarke/novinara i snimatelja/snimateljice javite na e-mail: info@bata.gov.ba ili na broj 033/ 721-324 do 12:00 sati 8.6.2022. godine, kako bismo mogli osigurati nesmetan ulazak u prostorije Instituta za akreditireanje.

S poštovanjem,
BATA tim



Logiranje za korisnike