Bilateralni sastanak direktora BATA-e i IDDEEA-e

10.10.2023

-

Aktivnosti direktora, mr. sc. Dražana Primorca, u dužem razdoblju su okrenute ka definiranju potrebnih strukturnih i organizacijskih promjena u Institutu za akreditiranje Bosne i Hercegovine za potrebe uvođenja digitalnih tehnologija u procese provođenja sistema akreditiranja u Bosni i Hercegovini. Cilj ovih aktivnosti je brži i efikasniji proces akreditiranja tijela za ocjenu usklađenosti.

Tim povodom je, 25.09.2023. godine, mr. sc. Dražan Primorac primio u bilateralnu radnu posjetu direktora Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA), dr. sc. Almira Badnjevića. Direktori su razmijenili informacije o dosadašnjim aktivnostima i razgovarali o mogućim sljedećim koracima.

Sastanak je prvi korak u procesu saradnje između ove dvije institucije Bosne i Hercegovine, a planirani su dalji susreti i aktivnosti kako bi se osigurala puna podrška digitalizaciji te omogućila efikasna i sigurna primjena elektronskog potpisa u okviru sistema akreditiranja Bosne i Hercegovine.

Zainteresirane strane sistema akreditiranja Bosne i Hercegovine (SABiH) će biti blagovremeno izvještene o daljim aktivnostima.

Logiranje za korisnike