Obuka ocjenitelja medicinskih laboratorija

2.11.2023

-

U skladu sa godišnjim planom obuka za 2023. godinu, Institut za akreditiranje Bosne i Hercegovine, BATA, je 30.10.2023. godine organizirao obuku ocjenitelja za akreditaciju medicinskih laboratorija prema BAS EN ISO 15189:2023 Medicinske laboratorije – Posebni zahtjevi za kvalitet i kompetentnost, Dodatak A, Dodatni zahtjevi za ispitivanje uz pacijenta (Point-of-Care Testing POCT), Instrukcije vezane za rizike i prilike u medicinskim laboratorijama, nivo dokumentiranosti sistema prema novom izdanju standarda te zahtjeve BATA dokumenata.

Kroz prezentacije i interaktivne diskusije obuku su provele vodeće ocjeniteljice BATA-e za medicinske laboratorije, Erna Skenderović i Sanela Avdagić Tanković.

Od strane učesnika naglašen je značaj obuke u tumačenju zahtjeva međunarodnog standarda i osiguranju harmoniziranog pristupa ocjenitelja i timova za ocjenjivanje medicinskih laboratorija.

Na obuci, koja je održana online (MS Teams), učestvovalo je 12 vodećih ocjenitelja, tehničkih ocjenitelja i tehničkih eksperata.

Logiranje za korisnike